was successfully added to your cart.

Nationale Molendag zaterdag 13 mei a.s.

Voor de gemiddelde Nederlander lijkt het heel gewoon dat Nederland het molenland bij uitstek is. Molens zijn immers ons nationale symbool. Maar er is veel, heel veel tijd, geld, liefde en energie voor nodig om een molen draaiende te houden.

De Roosdonck is zo’n molen die 100% maalvaardig is en zal op 13 mei laten zien dat een molen leeft. Want een molen moet je beleven om te voelen hoe bijzonder deze is: de geuren, geluiden, techniek, geschiedenis en passie van alle vrijwilligers. Wind is wel het enige dat nodig is om te kunnen draaien en malen, maar we hopen die er is op zaterdag 13 mei.

Molenaar Mario Collombon en zijn kompanen Rick en Evert-Jan gaan voor alle bezoekers uitleg geven over een van de oudste beroepen: molenaar. Zij kunnen de bezoekers alles vertellen over De Roosdonck.

In de (vernieuwde) winkel onder in de molen worden de gemalen granen zoals tarwe, rogge en spelt,  verkocht voor het maken van diverse soorten van brood en koeken.

Voor de kinderen is er zaterdag een extra attentie omdat de Hollandsche Molen hun 50ste Nationale Molendag organiseert en is er natuurlijk pannenkoekenmeel te verkrijgen.

De vrijwilligers van Windmolen De Roosdonck hopen jullie vanaf 10.00 uur te ontmoeten.

Reageer