Op deze pagina treft u een aantal basisrecepten voor brood en pannenkoeken aan. Binnenkort zullen meer recepten volgen.

Recepten

Basis broodrecept                                            

250 ml water of melk

15 gram boter of olie

9 gram zout

450 gram meel

10 gram suiker

5 gram gist

Roosdonckmix recept

250 ml water

450 gram meel

5 gram gist

Pannenkoeken (6-8 stuks)

200 gr pannenkoekenmeel

450 ml melk

3 eieren

snuf zout

Voeg bij het beslag een beetje gesmolten boter, dat zorgt ervoor dat het beslag niet plakt in de pan.

 

Zelf zuurdesem maken

In het filmpje van Wendy Walrabenstein wordt goed uitgelegd hoe je zelf een starter kan maken voor een zuurdesem brood; een echte aanrader.

Kijk eens op de website https://walrabenstein.nl/zuurdesembrood-movie/

Wij wensen u veel bakplezier toe!

Wist u dat van ons griesmeel heerlijke gerechten kan bereiden? Hier enkele voorbeelden:

GRIESMEELPUDDING

700 ml volle melk, 200 ml slagroom, 150 g griesmeel, 100-150  g suiker, 1 zakje vanillesuiker, ½ tl kaneel

Bereiding

Breng in steelpan melk en slagroom aan de kook. Voeg griesmeel, suiker en vanillesuiker en kaneel toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken tot dikke pap.

Spoel puddingvorm om met koud water (niet afdrogen) en schenk de pap erin. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer met bessensaus.

 

MARMERCAKE

150 g boter, 225 g witte basterdsuiker, 3 eieren, 2 citroenen, 200 ml crème fraîche, 1 tl-bakpoeder, 170 g griesmeel, 130 g bloem, bosbessenjam

Bereiding

Klop de boter en de suiker 3 minuten met een mixer. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp en pers de citroen uit. Voeg toe aan het deeg. Voeg tevens de crème fraîche en het bakpoeder toe. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel erdoor.

Doe over in een ingevette ovenschaal. Roer de jam los met 1 el warm water en verdeel over beslag.

Bak 35 min.  in een voorverwarmde oven  op 180 o C.