Op deze pagina treft u een aantal basisrecepten voor brood en pannenkoeken aan. Binnenkort zullen meer recepten volgen.
Recepten
Basis broodrecept
250 ml water of melk
15 gram boter of olie
9 gram zout
450 gram meel
10 gram suiker
5 gram gist
Roosdonckmix recept
250 ml water
450 gram meel
5 gram gist
Pannenkoeken (6-8 stuks)
200 gr pannenkoekenmeel
450 ml melk
3 eieren
snuf zout
Voeg bij het beslag een beetje gesmolten boter, dat zorgt ervoor dat het beslag niet plakt in de pan.
Zelf zuurdesem maken
In het filmpje van Wendy Walrabenstein wordt goed uitgelegd hoe je zelf een starter kan maken voor een zuurdesem brood; een echte aanrader.
Kijk eens op de website https://walrabenstein.nl/zuurdesembrood-movie/
Wij wensen u veel bakplezier toe!
Wist u dat van ons griesmeel heerlijke gerechten kan bereiden? Hier enkele voorbeelden:
GRIESMEELPUDDING
700 ml volle melk, 200 ml slagroom, 150 g griesmeel, 100-150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, ½ tl kaneel
Bereiding
Breng in steelpan melk en slagroom aan de kook. Voeg griesmeel, suiker en vanillesuiker en kaneel toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken tot dikke pap.
Spoel puddingvorm om met koud water (niet afdrogen) en schenk de pap erin. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer met bessensaus.